REVIEW Ý Kahwin dengan Saya

Kahwin dengan Saya

CHARACTERS Kahwin dengan Saya

Ri isteri dan ibu buat Irham Firdaus Bukannya sarung nangka jauh sekali model pakaian berjenama Apatah lagi si seksi yang membuatkan lelaki hidung belang melopong mulut Namun pertama kali bertemu ara Nisa ada lagu cinta merdu di hatinya Dimandikan air tembikai pun dia tetap. Alhamdulillah Tamat sudah pembacaan saya pada karya Aleya Aneesa kali ini Karya ke 12 melihatkan kematangan AA dalam menulis karya Kagum dengan AA yg membawakan kelainan pada kisah kali ini Kisah HAARA yang benar benar mencuit hati Ditambahkan lagi jalan ceritanya yang lancar memang membuatkan naskah setebal 672 halaman ini tidak mengambil masa yang lama untuk dihadam Yang boleh disimpulkan daripada novel KDS ini ialah tema persahabatan kekeluargaan dan kasih sayang yang ditonjolkan benar benar meresap ke jiwa Ditambah lagi dengan info tentang susu ibu amat amat menjadikan karya ini bukan saja kisah cinta biasa tapi juga naskah yang penuh berinformatif Dan seperti biasa babak 'air mata' AA tidak pernah tak menjadi Selamilah kisah HAARA pasti ada sesuatu yang terkesan di hati Apa2 pun tetap menantikan karya seterusnya daripada Aleya Aneesa dan berdoa moga AA merangkul anugerah GBK kelak When Movements Become Parties lagi si seksi yang membuatkan Gekka Mugentan, Vol. 6 lelaki hidung belang melopong mulut Namun pertama kali bertemu ara Nisa ada Illegal Affairs lagu cinta merdu di hatinya Dimandikan air tembikai pun dia tetap. Alhamdulillah Tamat sudah pembacaan saya pada karya Aleya Aneesa kali ini Karya ke 12 melihatkan kematangan AA dalam menulis karya Kagum dengan AA yg membawakan kelainan pada kisah kali ini Kisah HAARA yang benar benar mencuit hati Ditambahkan 21 Short Plays lagi jalan ceritanya yang Angel of Sudden Hill lancar memang membuatkan naskah setebal 672 halaman ini tidak mengambil masa yang The Complete Anchoring Handbook lama untuk dihadam Yang boleh disimpulkan daripada novel KDS ini ialah tema persahabatan kekeluargaan dan kasih sayang yang ditonjolkan benar benar meresap ke jiwa Ditambah Screams and Nightmares lagi dengan info tentang susu ibu amat amat menjadikan karya ini bukan saja kisah cinta biasa tapi juga naskah yang penuh berinformatif Dan seperti biasa babak 'air mata' AA tidak pernah tak menjadi Selamilah kisah HAARA pasti ada sesuatu yang terkesan di hati Apa2 pun tetap menantikan karya seterusnya daripada Aleya Aneesa dan berdoa moga AA merangkul anugerah GBK kelak

REVIEW ´ THARROWEBDESIGN.CO.UK Ö Aleya Aneesa

Senyum Lebih parah yang disentuh ara itu Irham yang terasa seperti terkena litar pintas dia Sedangkan bagi ara cinta itu hilang magis bila dirinya ditolak kerana harta Lantas lamaran Ha yang datang tak kena masa ditolak selamba Ha itu tipikal lelaki menjengkelkan dalam tenan. Dah lama tak teruja nk baca buku Aleeya Aneesa pasal cerita yg lepas2 mcm agak slow dulu2 mmg saya gemar sgt dgn penulis ni tapi lepas baca cintaku bukan murah rasanya penulis ni dah kembalikan keterujaan saya untuk membaca karya beliaudan buku ini mmg best puas saya menangis dan tertawa tahniah dear

Aleya Aneesa Ö 1 REVIEW

Ringkas dan mudah Itu jati diri Umair Ha Tapi bila masuk bab pilih calon isteri dia cerewet Calon umi dia tak mahu Yang suka menghimpit dia tak ingin Skema dia tak sudi Kalau bersolek macam pelakon Opera Cina dia alergi Pakai baju ketat dan singkat sah sah dia tolak Ha menca. Naskah untuk dilepaskan; RM1600 PM je Sebelum aku review yang indah indah aku nak buang pandang kepada yang menyakitkan mata dulu supaya yang tertinggal hanya yang manis2 sahajai Tajuknya Langsung tidak menggambarkan inti pati cerita Ulang cetak Langsung Tiadaii Blurb novel Ada la sikit bayang bayang Nampak macam cerita picisan romantik komedi bacaan santai Walakin ceritanya jauh tersasar Seperti menggambarkan cara2 membela kucing di rumah padahal proposal asalnya adalah untuk membuka sebuah zoo ohh melampaunya analogiku Ulang cetak bayang2 saja itupun x sampai 5%iii Monolog dalaman antara dialog ke dialog Keupayaan penulis menyekat kreativiti dan ilham yang ada hampir hampir menggejutkan Jin Emo ku sewaktu membaca Jika monolog dalaman ada kaitan dengan dialognya itu masih boleh diterima merujuk kepada watak Razita terutamanya Ulang suara penulis perlu tahu menggariskan sempadan perkembangan watak2 ciptaanya Tak semua watak perlu diperincikan rasa dan jiwa mereka Mungkin cukup untuk menebalkan helaian yang ada Tapi di mana kewajarannya iv Penceritaan agak meleret penggunaan dialog terutamanya Ada kala penulis terarah untuk memanjangkan dialog2 antara pelakunya biarpun ia tidak penting dan jika ditiadakan langsung tidak mengganggu jalan cerita DAN yang indahi Naskah inilah yang menjadi teman sepanjang food hunting Sabtu kelmarin Start dari Nasi campur pokok buluh Cendol special Pantai Miami Durian Balik Pulau Laksa Janggus Kg Perlis Pasembor Padang Brom Tandoori Makbul ;pii Ini novel ke 12 penulis tapi pertama untukku so buah tangan penulis senior tentulah seperti santan kelapa kaniii Bab 69 80 naskah ini adalah KLIMAKS novel TERBAIK setakat ini iv CeritanyaSesuatu yang berbeza Mungkin masih berpaksikan nikah paksa kahwin rela tapi cara penulis melakarkan penuh kesopanan dan kesusilaan Pendek kata ini bukan 13PG ini dah ditarafkan sebagai U Biarpun masih ada bunga2 fizikal romantik tapi kain lapiknya berlapis lapis Romantik sipi2 inilah yang meng goosebumps kan pembaca Tak perlu; I Love U I Love U Too I Love You More I Love U Most Perkembangan rasa pelaku2 utama dijaga sebaiknya Jiwa ara dilayarkan dengan teliti sekali Kesedihannya ketika bergelar yatim piatu Kepedihan hidupnya kerana dihina malah dicederakan oleh ibubapa BFFnya Dhia menyentuh sekali Juga ketika remuk hatinya sewaktu ditinggalkan oleh Syahil semata mata kerana harta Luka hatinya apabila tidak diterima sebagai menantu oleh Hajah Yasirah yang termakan dengan fitnah keluarga Dhia Namun paling meruntun jiwa adalah ketika Dhia yang sudah dianggap saudara sendiri sanggup berpaling tadah dan 'menikamnya' Dan tentu sekali kata2 makian Ha yang salah anggap bahawa ara berlaku curang dengan Syahil Begitu juga dengan Umair Ha Kekalutannya untuk menyelamatkan bayi yang tidak berdosa menjeratnya dengan tanggungjawab yang pasti belum bersedia untuk dipikul Desakan Hajah Yasirah untuk Ha beristeri semula menemukan dia dengan ara Mereka bersatu juga biarpun banyak halangan menimpa Dan nakalnya si Ha untuk menawan hati si isteriya ampunnn ;PBiarpun cerita ini agak serabut dengan lambakan2 pelaku2 sampingan tapi tidak mengganggu jalan cerita kerana semuanya ada hubung kait sendiri Mungkin sedikit kesabaran diperlukan untuk 'menapis' cerita yang betul2 perlu diberi perhatianDAN kebolehan penulis untuk menyimpan rahsia status sebenar Irham Firdaus anak angkat si Ha adalah sesuatu di luar jangka Langsung tiada bebayang siapa si Irham sebenarnya hinggalah dimunculkan watak Syifa dan Fareez Rahsia demi rahsia diselak helaian demi helaian menrasionalkan tindakan dan keputusan yang diambil Ha mungkin kerana itu naskah ini agak tebal ara to Syahil; Ituhadiah untuk kau Satukerana meninggalkan aku kerana harta Dua sebab kau buka jalan untuk Ha membongkar kebenaran dan kebenaran itu sangat menyakitkan Hati akuhancur Aku bencikan kau Syahil ms 557ara to Ha; Kenapa tak percayakan araKenapa pergunakan araKenapa hina araKenapa tipu ara Kenapa biarkan ara pergi ms 599ara to Dhia; Tapi kau hancurkan hati akuSebelum aku kahwin dengan Ha aku tak ada sesiapa Dhia Aku ada kau aje Aku nak belajar ke luar negara kau tak kasi sebab kau tak nak aku tinggalkan kau Bila aku tak jadi pergi jadinya lain Hati aku yang jadi taruhan kauNasib aku memang malang kan ms 622 623

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *